Skład.
- chałka (najlepiej lekko czerstwa)
- 1 jajko
- 4 łyżki mleka
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 łyżka masła
- serek homogenizowany waniliowy
- maliny, jeżyny
Zaczynamy.
Jajko rozkłócamy widelcem, dodajemy mleko i cynamon. Chałkę kroimy na kromki i moczymy ją w przygotowanej masie jajecznej. Smażymy na maśle na patelni, z dwóch stron na złoty kolor.
Przed podaniem polewamy serkiem homogenizowanym i dekorujemy owocami.
Ja to mam słabość do tostów francuskich... i chyba do Twoich zdjęć ^^
OdpowiedzUsuńTakie słowa z Twoich ust to zaszczyt :-P
UsuńUwielbiam tosty francuskie, szczególnie właśnie z chałką, bo to właśnie w niej tkwi ten sekret fantastycznego smaku: )
OdpowiedzUsuńZgadzam się z Tobą całkowicie :-)
UsuńPyszności :)
OdpowiedzUsuńKrólewskie śniadanko:)
OdpowiedzUsuńale jednocześnie przystępne dla każdego ;-)
UsuńJestem dopiero co po śniadaniu, ale chyba znowu zaczynam być głodna :)
OdpowiedzUsuńhaha i o to nam właśnie chodziło ;-)
UsuńPyszne śniadanko, do gorącej kawy idealne :)
OdpowiedzUsuńZgadzam się :-)
UsuńGenialnie wyglądają te tosty! :)
OdpowiedzUsuńwww.brulionspadochroniarza.pl
Dzięki :-)!
UsuńPyszne,lekkie śniadanko:)
OdpowiedzUsuńDobra słodkość.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Zapraszam do mnie: http://karolinakuchmaci.blogspot.com/
PS: Obserwuję i liczę na rewanż