Skład.
- 1 opakowanie rukoli
- 1 camembert
- 1/2 awokado
- 1 nieduża gruszka
- kilka plastrów łososia wędzonego
- kilka pomidorków koktajlowych
- kilka posiekanych orzechów włoskich
- 2 łyżki soku z cytryny
- 5 łyżek jogurtu naturalnego
- 3 łyżki ketchupu
Zaczynamy.
Rukolę myjemy, wrzucamy do miski. Ser camembert kroimy na cząstki. Awokado i gruszkę obieramy, kroimy w kostkę. Pomidorki koktajlowe kroimy na ćwiartki. Łososia kroimy na mniejsze kawałki. Wszystko wrzucamy do miski z rukolą, dodajemy posiekane orzechy włoskie, sól i pieprz do smaku, mieszamy.
Z soku z cytryny, ketchupu i jogurtu przygotowujemy dressing. Polewamy nim sałatkę.
Świetnie smakuje z grzankami, lub bagietką.
Piękne zdjęcia bardzo apetycznej sałatki :)
OdpowiedzUsuńMiło nam to słyszeć, dziękujemy :-)
UsuńGruszka to świetny dodatek do wytrawnych dań, w tej sałatce na pewno spisała się na medal; )
OdpowiedzUsuńZgadza się, nadała całości bardzo fajny posmak :-)
UsuńCiekawie połączone smaki:)bardzo podoba mi się takie zestawienie:)no i te śliczne zdjęcia:)
OdpowiedzUsuń