9/19/2014

9/19/2014

Sałata z rukoli, cammemberta, gruszki i łososia




Skład.
  • 1 opakowanie rukoli
  • 1 camembert
  • 1/2 awokado
  • 1 nieduża gruszka
  • kilka plastrów łososia wędzonego
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • kilka posiekanych orzechów włoskich 
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 5 łyżek jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki ketchupu

Zaczynamy.
Rukolę myjemy, wrzucamy do miski. Ser camembert kroimy na cząstki. Awokado i gruszkę obieramy, kroimy w kostkę. Pomidorki koktajlowe kroimy na ćwiartki. Łososia kroimy na mniejsze kawałki.  Wszystko wrzucamy do miski z rukolą, dodajemy posiekane orzechy włoskie, sól i pieprz do smaku, mieszamy.
Z soku z cytryny, ketchupu i jogurtu przygotowujemy dressing. Polewamy nim sałatkę.
Świetnie smakuje z grzankami, lub bagietką.





5 komentarzy:

  1. Piękne zdjęcia bardzo apetycznej sałatki :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Gruszka to świetny dodatek do wytrawnych dań, w tej sałatce na pewno spisała się na medal; )

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zgadza się, nadała całości bardzo fajny posmak :-)

      Usuń
  3. Ciekawie połączone smaki:)bardzo podoba mi się takie zestawienie:)no i te śliczne zdjęcia:)

    OdpowiedzUsuń