Skład.
- opakowanie ciasta francuskiego
- 5 łyżek śmietany 18%
- 1 łyżeczka cukru pudru
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 2 nektarynki
- 2 jabłka
- 1 szklanka borówek
Śmietanę mieszamy z cukrem pudrem i cynamonem. Nektarynki i jabłka kroimy w plasterki. Ciasto francuskie wykładamy na blaszkę, smarujemy śmietaną. na wierzch układamy owoce. Zapiekamy około 15 minut w temp. 200C.
Jakie piękne i słoneczne zdjęcia! :) Ciasteczka wyśmienite, teraz robię bardzo często- ze śliwkami- i najeść się nie mogę ;) A identycznym sosem- tylko na kremówce- polewam już upieczone ciasteczka :) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńDziękujemy! Ciekawy pomysł z tym sosem, następnym razem wypróbuję Twoją wersję ;-)
UsuńUwielbiam takie i swego czasu dosć czesto robiłam :)
OdpowiedzUsuńRobi się je błyskawicznie, także warto od czasu do czasu sobie zafundować taką dawkę słodyczy ;-)
UsuńOj, francuskie zawsze idealne do owoców. Mniaam :>
OdpowiedzUsuńWiesz, co dobre ;-D
UsuńU Ciebie jak zwykle pięknie i smakowicie! :D
OdpowiedzUsuńDzięki kolego! :-D
UsuńUwielbiam ciasto francuskie, więc porywam kawałek!
OdpowiedzUsuńMy też je uwielbiamy ;-)
UsuńTakie małe cudeńka zawsze smakują idealnie :)
OdpowiedzUsuńZgadza się :-P
UsuńBardzo fajne kąski:)
OdpowiedzUsuń