7/09/2014

7/09/2014

Owocowa pizza z ciasta francuskiego



Skład.
  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 5 łyżek śmietany 18%
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 2 nektarynki
  • 2 jabłka
  • 1 szklanka borówek
Zaczynamy.
Śmietanę mieszamy z cukrem pudrem i cynamonem. Nektarynki i jabłka kroimy w plasterki.  Ciasto francuskie wykładamy  na blaszkę, smarujemy śmietaną. na wierzch układamy owoce. Zapiekamy około 15 minut w temp. 200C.



Szkolne śniadania Jabłko z cynamonem 2014

13 komentarzy:

  1. Jakie piękne i słoneczne zdjęcia! :) Ciasteczka wyśmienite, teraz robię bardzo często- ze śliwkami- i najeść się nie mogę ;) A identycznym sosem- tylko na kremówce- polewam już upieczone ciasteczka :) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękujemy! Ciekawy pomysł z tym sosem, następnym razem wypróbuję Twoją wersję ;-)

      Usuń
  2. Uwielbiam takie i swego czasu dosć czesto robiłam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Robi się je błyskawicznie, także warto od czasu do czasu sobie zafundować taką dawkę słodyczy ;-)

      Usuń
  3. Oj, francuskie zawsze idealne do owoców. Mniaam :>

    OdpowiedzUsuń
  4. U Ciebie jak zwykle pięknie i smakowicie! :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam ciasto francuskie, więc porywam kawałek!

    OdpowiedzUsuń
  6. Takie małe cudeńka zawsze smakują idealnie :)

    OdpowiedzUsuń