Składniki:
- 600 ml jogurtu naturalnego
- 2/3 szklanki jagód
- 1 łyżka kakao + 2-3 łyżki ciepłej wody lub mleka
- około 6 łyżek nasion chia
- miód
- borówki, jeżyny do dekoracji
Wykonanie:
Jogurt dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy jagody i miód do smaku, miksujemy blenderem. Następnie dodajemy 3 czubate łyżki nasion chia, mieszamy i odstawiamy do lodówki na około 20 minut, aby nasiona napęczniały.
Do drugiej części jogurtu dodajemy kakao rozpuszczone w wodzie/mleku oraz miód do smaku, a także 3 łyżki nasion chia. Mieszamy i odstawiamy do lodówki na około 20 minut, aby nasiona napęczniały.
Po tym czasie wyjmujemy je z lodówki, na dno szklanek wkładamy najpierw pudding kakaowy, następnie warstwę jagodową. Wierzch dekorujemy porządną ilością dostępnych owoców, np. borówek, jeżyn.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz