5/23/2019
![](https://2.bp.blogspot.com/-5FUnTud3muo/WgB8Zjob2NI/AAAAAAAAD9g/V4-qVgKCeE4UGTIHVCGTzyavRiZEWaY2gCLcBGAs/s320/Bloggerlogo.png)
Serowy torcik truskawkowy na Dzień Matki
Cześć, witajcie! Zbliża się Dzień Matki, więc postanowiłam przygotować dla Was słodką propozycję na prezent dla naszych wyjątkowych Mam. Truskawkowy, serowy, kremowy, lekki, pyszny i efektowny torcik. Bardzo łatwy w przygotowaniu, wystarczy chwila cierpliwości na tężenie żelatyny. Zostawiam Was z przepisem :-)
Składniki:
⦁ 1 kg sera twarogowego w kubełku
⦁ 300 g truskawek (świeżych lub mrożonych)
⦁ około 2-3 łyżki cukru pudru
⦁ opakowanie żelatyny rozpuszczone w 50 ml wody
⦁ opakowanie biszkoptów wrocławskich
⦁ owoce do dekoracji (świeże lub mrożone)
Wykonanie:
Truskawki miksujemy blenderem na jednolitą masę. Dodajemy do sera, wsypujemy cukier, mieszamy. Żelatynę rozpuszczamy w 50 ml gorącej wody, studzimy, a następnie łączymy z truskawkową masą serową.
Biszkopty wykładamy na dno tortownicy, wylewamy tężejącą masę truskawkową, wstawiamy do lodówki na około 1-2 godziny do całkowitego stężenia (można użyć dwóch tortownic o różnych rozmiarach, a po stężeniu mas ułożyć jeden na drugim). Dekorujemy owocami.
*przepis powstał na zlecenie marki MAMUT S.A.
AUTOR:
Picante Jalapeno
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz