Pozostając jeszcze w nieco świąteczno-noworocznym klimacie przychodzę dziś do Was z propozycją na domowe rurki z kremem. Moja wersja to połączenie nuty cynamonu z karmelem, wszystko w chrupiącej otoczce, wypełnione aksamitnym, delikatnym kremem - brzmi dobrze :-)? Wypróbujcie, a na pewno nie pożałujecie!
Składniki:
- 1/2 szklanki drobnego cukru
- 2 łyżki cynamonu
- 300 ml śmietany kremówki
- 150 g serka mascarpone
- 100 g masy kajmakowej z puszki
Wykonanie:
Ciasto na rurki, pochodzi z przepisu od Moje Wypieki i sposób przygotowania znajdziecie TUTAJ.
Uformowane rurki, przed upieczeniem obtaczamy w cukrowej posypce cynamonowej (mieszamy cukier z cynamonem). Pieczemy zgodnie z przepisem, studzimy.
Kremówkę ubijamy, mieszamy z serkiem mascarpone, a następnie z karmelem. Powstały krem przekładamy do szprycy, a następnie wypełniamy nim zimne rurki.
Świetny wpis! Gratulacje ;D
OdpowiedzUsuńDzięki! :-)
Usuń