Za oknem wiosna w pełni, wszystko kwitnie i pięknie się zieleni, a więc i my postanowiliśmy przełożyć trochę tego koloru do naszej kuchni i posiłków. Razem z kawą Inka przedstawiamy Wam pyszny, zdrowy i zielony koktajl pełen roślinnych składników: szpinaku, kiwi, młodego jęczmienia, bananów, mleka migdałowego i wreszcie... kawy Inka z błonnikiem! Inka z błonnikiem to połączenie przyjemnego z pożytecznym: aromatycznej kawy zbożowej i mocy inuliny – rozpuszczalnego błonnika pochodzącego z cykorii.
W naszym koktajlu smak kawy jest lekko wyczuwalny i świetnie współgra z pozostałymi dodatkami. Jeśli macie ochotę na tę zieloną porcję zdrowia - polecamy!
Składniki:
- 300 g świeżych liści szpinaku
- 2 banany
- 2 kiwi
- 2 łyżeczki młodego sproszkowanego jęczmienia
- 2 łyżeczki kawy Inka z błonnikiem
- 1/2 szklanki mleka migdałowego
Wykonanie:
Kawę Inka z błonnikiem rozpuszczamy w dwóch łyżkach gorącej wody, studzimy. Następnie dodajemy do mleka migdałowego, mieszamy.
Do wysokiego naczynia wkładamy: liście szpinaku, banany, obrane kiwi, młody jęczmień oraz mleko z kawą Inka. Wszystko blendujemy na jednolity, gładki koktajl. Przelewamy do szklanek, butelek, słoiczków, etc
Mniam, uwielbiam takie koktajle :D
OdpowiedzUsuńNa tę porę roku - są idealne ;-)
Usuń