Witajcie!
Dziś przepisu nie będzie,
ale chcielibyśmy podzielić się z Wami naszymi wrażeniami z warsztatów, w
których mieliśmy okazję wziąć udział w ubiegłym tygodniu.
Warsztaty poświęcone
były fotografii kulinarnej, organizowane przez Olympus oraz Smolna8Food.
Potrawy, które
fotografowaliśmy przygotowywał dla nas Gieno Mientkiewicz, natomiast warsztaty
fotograficzne prowadził Jakub Kaźmierczyk.
Myślę, że każdy, kto w
jakiś sposób interesuję się fotografią, zetknął się kiedyś z Kubą
Kaźmierczykiem. Ja nie raz uczyłam się na jego wideoporadnikach, a strona
Fotoblogia.pl, gdzie regularnie pojawiają się jego teksty, jest jednym z
najczęściej odwiedzanych przeze mnie blogów.
Kuba jest
profesjonalistą, ma przeogromną wiedzę techniczną, a jednocześnie niezwykłą
łatwość w przekazywaniu swej wiedzy innym. Jeśli kiedykolwiek zastanawialiście
się nad warsztatami fotografii kulinarnej, bez wahania możemy Wam polecić
właśnie te. (Nawiasem mówiąc najbliższe odbędą się w Smolna8Food juz 20
lutego).
Poniżej kilka krótka fotorelacja,
oraz zdjęcia nad którymi pracowaliśmy.
Przyznam, że po raz
pierwszy w życiu miałam do czynienia z aparatami marki Olympus, na co dzień
pracuję na zupełnie innym systemie i początkowo trudno było mi się "przestawić"
na obsługę innego aparatu. Nie byłam też przekonana do bezlusterkowców, jak się
okazało zupełnie niesłusznie. Przynajmniej w przypadku Olympusa (model PEN-F
zaskoczył mnie przeogromnie). Parametry porównywalne, a w niektórych przypadkach
lepsze niż dużej i ciężkiej lustrzanki.
PS. Zainteresowanych
tematyką fotografii kulinarnej odsyłamy do wideoporadnika Kuby Kaźmierczyka: LINK TUTAJ
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz