1/26/2017

1/26/2017

Warsztaty fotografii kulinarnej z Olympus Polska





Witajcie!
Dziś przepisu nie będzie, ale chcielibyśmy podzielić się z Wami naszymi wrażeniami z warsztatów, w których mieliśmy okazję wziąć udział w ubiegłym tygodniu.
Warsztaty poświęcone były fotografii kulinarnej, organizowane przez Olympus oraz Smolna8Food.
Potrawy, które fotografowaliśmy przygotowywał dla nas Gieno Mientkiewicz, natomiast warsztaty fotograficzne prowadził Jakub Kaźmierczyk.
Myślę, że każdy, kto w jakiś sposób interesuję się fotografią, zetknął się kiedyś z Kubą Kaźmierczykiem. Ja nie raz uczyłam się na jego wideoporadnikach, a strona Fotoblogia.pl, gdzie regularnie pojawiają się jego teksty, jest jednym z najczęściej odwiedzanych przeze mnie blogów.

Kuba jest profesjonalistą, ma przeogromną wiedzę techniczną, a jednocześnie niezwykłą łatwość w przekazywaniu swej wiedzy innym. Jeśli kiedykolwiek zastanawialiście się nad warsztatami fotografii kulinarnej, bez wahania możemy Wam polecić właśnie te. (Nawiasem mówiąc najbliższe odbędą się w Smolna8Food juz 20 lutego).  

Poniżej kilka krótka fotorelacja, oraz zdjęcia nad którymi pracowaliśmy.









Przyznam, że po raz pierwszy w życiu miałam do czynienia z aparatami marki Olympus, na co dzień pracuję na zupełnie innym systemie i początkowo trudno było mi się "przestawić" na obsługę innego aparatu. Nie byłam też przekonana do bezlusterkowców, jak się okazało zupełnie niesłusznie. Przynajmniej w przypadku Olympusa (model PEN-F zaskoczył mnie przeogromnie). Parametry porównywalne, a w niektórych przypadkach lepsze niż dużej i ciężkiej lustrzanki.















PS. Zainteresowanych tematyką fotografii kulinarnej odsyłamy do wideoporadnika Kuby Kaźmierczyka: LINK TUTAJ

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz