1/04/2016

1/04/2016

Sałatka z jajkiem, tuńczykiem i rzodkiewką




Skład
  • 1/2 sałaty masłowej
  • garść rukoli
  • 1/2 puszki zielonego groszku (można użyć też mrożonego)
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • sól, pieprz, oliwa z oliwek

Wykonanie:
Sałatę rwiemy na kawałki, układamy na talerzu. Następnie wykładamy rukolę, tuńczyka odsączonego z zalewy, wysypujemy groszek, oraz układamy rzodkiewkę pokrojoną w talarki. Na wierzchu kładziemy jajko obrane ze skorupki i pokrojone w plasterki. Doprawiamy solą i pieprzem, skrapiamy oliwą z oliwek. Podajemy z ulubionym pieczywem lub grzankami.



Niskokaloryczny styczeń 2016

6 komentarzy:

  1. Aż prosi się, żeby ją zjeść :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo kolorowa, i pozywna sałatka. Aż chce się jeść :)

    platki-owsiane.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda świetnie, przede wszystkim to jajko<3

    OdpowiedzUsuń
  4. Komuś bardzo smakowała,a pusty talerz,to najlepsza rekomendacja:)))

    OdpowiedzUsuń