Skład
- 25 dag makaronu kukurydzianego spaghetti (kupiliśmy taki w Biedronce)
- 20 dag piersi z kurczaka
- 1 serek camembert
- garść roszponki
- 2 średniej wielkości, dojrzałe pomidory
- bułka tarta
- jajko
- sól, pieprz, papryka w proszku ostra i słodka
Wykonanie:
Kurczaka kroimy na mniejsze kawałki, doprawiamy solą,
pieprzem i papryką w proszku. Smażymy na złoty kolor.
Pomidory sparzamy wrzątkiem i zdejmujemy z nich skórkę. Kroimy
w kostkę sam miąższ (gniazda nasienne usuwamy).
Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Wykładamy na
talerz. Mieszamy z roszponką (można także użyć rukoli), pomidorami i
kurczakiem.
Camemberta (w całości) panierujemy w jajku i bułce tartej.
Smażymy na patelni na złoty kolor. Po usmażeniu ostrożnie kroimy na pół i
kładziemy na makaronie.
Makaron kukurydziany? Brzmi bardzo ciekawie, pewnie podobnie smakuje. Swoją drogą ciekawa inspiracja na obiad, a do tego piękbie podana :)
OdpowiedzUsuńTeż kupiłam ten makaron przez przypadek. Nawet nie zauważyłam na nim napisu "bezglutenowy". ;) Z tym camembertem wygląda genialnie!
OdpowiedzUsuńSmakuje także - wypróbuj :-)
UsuńPyszny makaron, jestem bardzo ciekawe tego kukurydzianego, bo nigdy nie jadłam.
OdpowiedzUsuńOj zjadłabym taki makaron :) Ciekawa propozycja!
OdpowiedzUsuńUwielbiam makaron kukurydziany :) Pięknie podany!
OdpowiedzUsuń