2/07/2015

2/07/2015

Bruschetta z pomidorami, camembertem i bazylią





Skład
  • ulubiona bagietka (np. z TEGO przepisu)
  • camembert
  • 2 dojrzałe pomidory
  • kilka listków świeżej bazylii
  • masło (około 2 łyżki)
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki tartego żółtego sera
  • sól, pieprz


Wykonanie:
Bagietkę kroimy na kromki. Czosnek przeciskamy przez praskę i mieszamy z masłem. Smarujemy nim bagietkę. Miąższ z pomidorów (po usunięciu gniazd nasiennych) kroimy na małą kosteczkę, układamy wraz z kawałkami camemberta na kromkach bułki. Możemy dodatkowo posypać tartym żółtym serem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190C na około 10-15minut. Przed podaniem dekorujemy listkami świeżej bazylii. 

1 komentarz: