3/20/2015

3/20/2015

Sałata z serem pleśniowym, gruszką i orzechami włoskimi




Skład.
  • ulubiony mix sałat
  • 1/2 gruszki
  • ser pleśniowy typu blue
  • kilka orzechów laskowych
  • łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżka oliwy z oliwek


Zaczynamy.
Sałaty mieszamy ze sobą, doprawiamy solą i pieprzem do smaku, dodajemy także oliwę i mieszamy. Układamy na talerzu. Posypujemy pokruszonym serem pleśniowym. Na wierzchu kładziemy pokrojoną w plasterki gruszkę, polewamy ją sokiem z cytryny. Całość posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi.




9 komentarzy:

  1. Genialna kompozycja smaków! Koniecznie muszę wypróbować!
    Zdjęcia też fantastyczne :))

    OdpowiedzUsuń
  2. niedawno miałam podobną! ale z gorgonzolą i do tego prażony słonecznik oraz ziołowy vinaigrette.Pyszności ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Świetny zestaw, szczególnie ten prażony słonecznik mi się podoba - przy następnej okazji wypróbujemy ;-)

      Usuń
  3. Sałatka jest bardzo prosta w przygotowaniu, a jej smak jest pewnie świetny;)
    Piękne zdjęcia!

    OdpowiedzUsuń
  4. Lekka, kolorowa, wiosenna- idealna na teraz; )

    OdpowiedzUsuń
  5. Wspaniała sałatka. Oj narobiłeś mi smaku na taką pyszność :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. Super smaki, a do tego bardzo estetycznie podane :)

    OdpowiedzUsuń