Skład:
- 200g makaronu penne
- 50g sera pleśniowego niebieskiego
- garść rukoli
- garstka orzechów laskowych
- 3 łyżki oliwy z oliwek
Zaczynamy:
W osolonej wodzie gotujemy makaron al dente, według instrukcji na opakowaniu. Rukolę myjemy pod bieżącą wodą, i osuszamy ją ze zbędnej wody. Ugotowany makaron przekładamy do miski,dodajemy rukolę, pokruszony ser,posiekane orzechy i oliwę. Całość mieszamy.
Pyszne połączenie smaków:)
OdpowiedzUsuńGenialne i pyszne połączenie! :)
OdpowiedzUsuńSer pleśniowy bardzo lubimy ale w daniach na ciepło :)
OdpowiedzUsuńWyborne danie :) Pięknie podane!
OdpowiedzUsuńDziękujemy ;-)
UsuńNie ma nic lepszego! Kilka składników i danie doskonałe gotowe :)
OdpowiedzUsuńDokładnie :-)
UsuńKocham to połączenie! Ja bym od siebie tylko dołożyła ciemnych winogron ;)
OdpowiedzUsuńSuper pomysł! Następnym razem na pewno ich nie zabraknie ;-)
UsuńBardzo ładne i pychota ! :)
OdpowiedzUsuńFajne danie i można sobie wciąć na wynos np do pracy :)
OdpowiedzUsuń