8/04/2016

8/04/2016

Lemoniada z rabarbaru z mrożonymi owocami


 

Składniki: 
  • 1 litr wody
  • 2 gałązki rabarbaru
  • po około 1/2 szklanki: malin, truskawek, jeżyn (mrożone)
  • kilka kostek lodu
  • kilka gałązek mięty
  • 1 łyżka brązowego cukru

Wykonanie:
Wodę wlewamy do garnka, dodajemy pokrojony w paski (około 2cm) rabarbar oraz cukier. Gotujemy około 10-15minut, aż powstanie kompot. Zdejmujemy z ognia, odcedzamy pozostałość rabarbaru, studzimy.
Do zimnego kompotu dodajemy mrożone owoce (można dodać też trochę świeżych) oraz listki mięty. Podajemy z kostkami lodu.




8 komentarzy:

  1. Super zdjęcia :D pozdrawiam, Beata

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda obłędnie. :)
    Zapraszam na nowy post. https://jaglusia.wordpress.com/2016/08/03/makaron-penne-z-bobem-i-ricotta/

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda super orzeźwiająco! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Odpowiedzi
    1. Dokładnie, idealnie gasi pragnienie i jest taaaka smaczna :-)

      Usuń