Składniki:
- 1 litr wody
- 2 gałązki rabarbaru
- po około 1/2 szklanki: malin, truskawek, jeżyn (mrożone)
- kilka kostek lodu
- kilka gałązek mięty
- 1 łyżka brązowego cukru
Wykonanie:
Wodę wlewamy do garnka, dodajemy pokrojony w paski (około 2cm) rabarbar oraz cukier. Gotujemy około 10-15minut, aż powstanie kompot. Zdejmujemy z ognia, odcedzamy pozostałość rabarbaru, studzimy.
Do zimnego kompotu dodajemy mrożone owoce (można dodać też trochę świeżych) oraz listki mięty. Podajemy z kostkami lodu.
Super zdjęcia :D pozdrawiam, Beata
OdpowiedzUsuńDziękujemy :-)
UsuńWygląda obłędnie. :)
OdpowiedzUsuńZapraszam na nowy post. https://jaglusia.wordpress.com/2016/08/03/makaron-penne-z-bobem-i-ricotta/
Miło nam to słyszeć, dziękujemy :-)
UsuńWygląda super orzeźwiająco! :)
OdpowiedzUsuńZgadza się - jest mega orzeźwiająca :-)
UsuńPychotka,szczególnie w upały:)
OdpowiedzUsuńDokładnie, idealnie gasi pragnienie i jest taaaka smaczna :-)
Usuń